7. 12. 2013

Vídeňské vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky, to je prostě klasika, která nesmí chybět! Jejich příprava je tak snadná a rychlá, že to snad ani rychleji nejde :) Moje varianta je s mletými mandlemi a až se pěkně uleží, budou určitě úžasné! Verdikt: 4 gurmáni






Na přípravu je potřeba:

Na 2 plechy, příprava 15 minut plus odležení 1 hodina, pečení 20 minut

240g hladké mouky
2 žloutky
60g krupicového cukru
špetka citronové kůry
180g másla
120g vlašských ořechů, mletých
moučkový cukr a vanilkový cukr na obalování

Postup: Připravila jsem si těsto - na prac. plochu jsem dala prosátou mouku a udělala v ní důlek, do něj vyklepla žloutek, přidala cukr, kůru z citronu, nasekané máslo a mleté mandle (ořechy). Vypracované těsto jsem dala na hodinu do lednice. Potom jsem těsto vyndala, po kouskách odebírala a tvarovala rohlíčky, které jsem pokládala na plech. Rohlíčky jsem pekla 20 min při 150 stupních, horké jsem je obalila ve směsi vanilkového a moučkového cukru. 

Zdroj receptu: Albert v kuchyni od jara do zimy

2 komentáře:

  1. Rohlíčky jsem dělala vždycky ráda, přišlo mi to jako taková dobrá terapie - pěkně jeden za druhým, plech za plechem :)

    OdpovědětVymazat